Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Popové divy zaspievajú muzikálové melódie naposledy
Zdielať na
Zahraničie

Popové divy zaspievajú muzikálové melódie naposledy

Zdroj: kapkanadeje.cz

Výťažok koncertu organizátori venujú fondu Kvapka nádeje.

V pražskom Hudobnom divadle Karlín sa 18. decembra uskutoční benefičný koncert, na ktorom zaspievajú Helena Vondráčková, Monika Absolonová, Leona Machálková, Bára Basiková a Ilona Csáková piesne známe z muzikálov.

Výťažok koncertu organizátori venujú fondu Kapka nádeje. Koncert "kráľovien popu" sa uskutoční po siedmykrát a tentokrát už poslednýkrát. "Všetko, čo sme chceli šou povedať, bolo povedané," prezradil ČTK organizátor koncertnej série Janis Sidovský.

Charitatívne vystúpenie popových "kráľovien" sa poprvýkrát uskutočnilo v roku 2000. "Nenapadlo by ma vtedy, že koncert toľkokrát zopakujeme a že vďaka mimoriadnemu ohlasu poukážeme na dobročinné účely cez dva milióny korún," povedal Sidovský, ktorý tento rok očakáva výťažok vo výške miliónov korún.

Počas večera zaznie skladby z muzikálu Dracula, West Side Story, Hair, Kleopatra, Angelika, Dáma s kaméliami, Moulin Rouge, Starci na chmelu a Rebelové. Ako hosť vystúpi speváčka Dasha.

V minulých rokoch sa koncerty popových "kráľovien" uskutočnili nielen v karlínskom divadle, ale i v Štátnej opere Praha, v karlovarskom hoteli Pupp a na hrade Karlštejn na Berounsku.

Ich výťažok organizátori venovali napríklad na opravu Karlštejna, nákup prístrojov pre detskú hematológiu v nemocnici v pražskom Motole či na nákup hudobných nástrojov pre nevidiace deti.

Zdielať na

Najčítanejšie správy