Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Traja Maročania sa snažili dostať na surfe do Španielska
Zdielať na
Zahraničie

Traja Maročania sa snažili dostať na surfe do Španielska

Zdroj: Jim Champion/ilustračné

Kuriózny spôsob dopravy zvolila trojica Maročanov, ktorá sa snažila cez Gibraltársky prieliv dostať do Španielska na surfovej doske s pomocou primitívnych pádiel.

Kuriózny spôsob dopravy zvolila trojica Maročanov, ktorá sa snažila cez Gibraltársky prieliv dostať do Španielska na surfovej doske s pomocou primitívnych pádiel. V rozbúrenom mori niekoľko míľ od marockého pobrežia ich po niekoľkých hodinách zachránil trajekt, ktorý ich vzal na palubu. Píše o tom dnešné vydanie španielskeho denníka El Mundo.

More bolo rozbúrené a vlny dosahovali tri metre, keď sme v diaľke videli, ako sa na hladine zmieta nejaký predmet, povedal denníku jeden z cestujúcich. Trajekt sa nachádzal asi 20 minút plavby od prístavu Tanger.

"Mávali, aby na seba upozornili," dodal Miguel Marin. To sa nakoniec podarilo a posádka vzala trojicu dobrodruhov na palubu. Tí vypovedali, že sa na cestu cez more vydali o deň skôr s úmyslom doplávať k španielskym brehom.

Podľa španielskej rozhlasovej stanice Cadena Ser zápasili marockí utečenci s nepokojným morom asi sedem hodín, pokiaľ ich loď zachránila.

Posádka trojicu dopravila späť do Maroka, kde po lekárskej prehliadke putovali nedobrovolní navrátilci do rúk miestnej polície.

Zdielať na

Najčítanejšie správy