Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Pasažier vlaku sa vyhodil do vzduchu
Zdielať na
Zahraničie

Pasažier vlaku sa vyhodil do vzduchu

Zdroj: Prerit/ilustračné

Dnes ráno si pasažier prímestského elektrického vlaku pri ruskom meste Ufa odpálil granát v ruke po tom, čo sprievodca od neho žiadal cestovný lístok.

Dnes ráno si pasažier prímestského elektrického vlaku pri ruskom meste Ufa odpálil granát v ruke po tom, čo sprievodca od neho žiadal cestovný lístok. Uviedla to agentúra RIA Novosti s tým, že okrem muža, ktorý si spôsobil ťažké zranenia a vzápätí zomrel, sa nikomu nič nestalo.

Sprievodca si pri kontrole lístkov všimol podozrivý predmet vo vrecku muža, ktorého neskôr identifikovali ako Michaila Jeršova, narodeného v roku 1964. Železničiar privolal policajtov, ktorí chceli skontrolovať pasažierovi dokumenty. V tej chvíli muž vytiahol granát a požiadal, aby súprava išla do Vladivostoku na tichooceánskom pobreží Ruska. Zo západného Uralu by teda musela prekonať celý Sibír.

Policajti s ozbrojeným mužom vyjednávali až do stanice Aša. Tam sa podarilo evakuovať cestujúcich. Vo vlaku bolo pôvodne 152 osôb.

"Jeden zo strážcov poriadku presviedčal neznámeho muža, aby nerobil nič, čo sa už nedá vrátiť späť. Druhý urýchlene odvádzal pasažierov," popísal situáciu hovorca miestnej železnice Sergej Spatar.

Muž však nakoniec poistku na granáte vytiahol a pri výbuchu bol ťažko zranený črepinami. Zraneniam po chvíli podľahol.

Zdielať na

Najčítanejšie správy