Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Santa Games v bielom Švédsku
Zdielať na

Santa Games v bielom Švédsku

Vo Švédsku sa zhromaždili Santovia z celého sveta, aby sa zúčastnili piateho ročníka Santa Games. Nie víťazstvo, ale zábava velila celému podujatiu. <b>VIDEÁ: Zostrihy súťažných disciplín</b>

Vidieť Santov z celého sveta naraz a ešte im aj tlieskať v rôznych "športových" disciplínach na Santa Games - takúto možnosť poskytol už piaty ročník podujatia, usporiadaného v severnom Švédsku v provincii Lapland v Gällivare.

REUTERS

Po dobrých raňajkách sa Santovia z malej drevenej chatky chystajú na náročný deň - čaká ich totiž niekoľko "športových" disciplín, ktoré samozrejme zodpovedajú všetkému, čím Santovia musia prejsť, aby mohli byť darčeky bezpečne dopravené na svoje miesto - pod stromček.

REUTERS

Tomu teda zodpovedali aj jednotlivé súťaže - preteky verných sobov ťahajúcich svojich Santov, preteky samotných Santov na saniach, súťaž v šplhaní provizórnym komínom, v jedení kaše, kde bolo potrebné bojovať aj s vlastnými fúzmi čoby prekážkou a v čo najtichšom a najtajnejšom dopravení darčekov pod stromček - možno to nazvať aj pretekom v plazení.

Santovia to cez svoje ťažké oblečenie nemali jednoduché. Mali však úžasné a nadšené publikum a veľa, veľa zábavy.

Víťazom tohto ročníka sa stal Santa Claus z Austrálie s číslom 2 na svojom červenom kabáte.

Najčítanejšie správy