Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Pri páde mostu traja mŕtvi, 100 zranených
Zdielať na
Zahraničie

Pri páde mostu traja mŕtvi, 100 zranených

Zdroj: REUTERS

Most sa zrútil do rieky v okamihu, kedy cez neho prechádzali stovky Bangladéšanov postihnutých záplavami, ktorí mierili do humanitárneho centra.

Najmenej troch mŕtvych a sto zranených si dnes vyžiadalo zrútenie mostu na juhozápade Bangladéša. Most sa zrútil do rieky v okamihu, kedy cez neho prechádzali stovky Bangladéšanov postihnutých záplavami, ktorí mierili do humanitárneho centra. Informovali o tom miestni svedkovia a polícia.

Podľa agentúry Reuters počet obetí nešťastia v dedine Kalapara v okrese Patujákhálí ďalej porastie, pretože ďalších 20 ľudí je nezvestných.

Patujákhálí patrí k oblastiam, ktoré boli najviac poznamenané prírodnou katastrofou z 15. novembra. Ľudia prechádzajúci most očakávali príjazd automobilov s potravinovou a ďalšou pomocou, píše Reuters.

Bangladéšska vláda uviedla, že pri prechode cyklónu Sidr cez juh krajiny a v nasledujúcich povodniach zahynulo 3500 osôb, ďalšie tisíce ľudí je nezvestných alebo utrpeli zranenia. Bangladéšsky Červený polmesiac odhadol, že počet obetí môže vystúpiť až na 10.000. Dva milióny obyvateľov prišli o svoje domovy.

Na zasiahnutých územiach prebieha rozsiahla humanitárna organizácia, a zapojili sa i medzinárodné organizácie a rôzne štáty sveta.

Zdielať na

Najčítanejšie správy