Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Google spustil svoje správy v češtine
Zdielať na
Zahraničie

Google spustil svoje správy v češtine

Zdroj: velorowdy

Správy Google už aj v češtine.

Internetový vyhľadávač Google dnes spustil českú verziu služby Google News, ktorá zhromažďuje novinky z rôznych spravodajských webov. Uviedli to zástupcovia spoločnosti pre ČTK.

Pri vyhľadávaní správ bude Google čerpať z domácich verejne dostupných spravodajských serverov ako je iDnes alebo České noviny, ale i menej známych webov. Na stránkach Správ Google nie je reklama.

"Správy Google vznikli preto, aby mohol užívateľ porovnať správy z jednotlivých zdrojov, čítať rôzne názory na rovnakú udalosť. A teraz možno prehľadávať i stovky českých webov," uviedla riaditeľka českej pobočky Google Taťána le Moigneová.

Užívateľ sa zo Správ Google dozvedá o titulkoch najnovších správ z celého sveta a pokiaľ chce vedieť viac, prechádza kvôli plnému zneniu správy na konkrétne stránky.

Podľa produktového manažéra Josha Cohena ľudia nachádzajú články nielen na svojich obľúbených stránkach, ale i na weboch, o ktorých ešte nepočuli.

Spolu s českou verziou Správ Google si užívatelia môžu pridať do svojich personalizovaných hlavných stránok iGoogle i miniaplikácie Správy Google a sledovať najnovšie spravodajstvo na danú tému po celý deň.

Google News teraz vychádzajú v 48 regionálnych verziách v 19 rôznych jazykoch.

Zdielať na

Najčítanejšie správy