Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Vedúca pošty obvinená zo sprenevery miliárd korún
Zdielať na
Zahraničie

Vedúca pošty obvinená zo sprenevery miliárd korún

Zdroj: Lexie/ilustračné

Riaditeľka pošty v juhočínskom meste Fo-šan bola obvinená z toho, že ukradla 1,79 miliardy jüanov (asi 4,9 miliardy korún), aby zaplatila dlhy z hazardných hier a aby ich využila na vlastné investície.

Riaditeľka pošty v juhočínskom meste Fo-šan bola obvinená z toho, že ukradla 1,79 miliardy jüanov (asi 4,9 miliardy korún), aby zaplatila dlhy z hazardných hier a aby ich využila na vlastné investície. Napísal to dnes hongkongský denník Sing Tao.

Štyridsaťtri ročná Che Li-čchiung podľa polície spomínanú čiastku nahromadila počas troch rokov prevodmi z účtov stoviek ľudí a podnikov, ktorí na jej pošte sporili.

Je podozrivá, že 19,8 miliónov jüanov použila na zaplatenie dlhov z hazardných hier, 73 miliónov na rôzne investície a 20 miliónov na špekulácie s pozemkami okolo mesta Fo-šanu. Ďalších 500 miliónov sa polícii doteraz nepodarilo zaistiť, uviedol denník, ale nenapísal, kam sa podeli ostatné peniaze.

V poštovej sporiteľni vo Fo-šanu mali účet aj niektoré štátne podniky, ktoré nalákal až štyridsaťpercentný úrok, ktorý im Che Li-čchiung sľubovala. Na podvody sa prišlo až potom, čo vedúca pošty napadla podriadenú, ktorá niektorých vkladateľov upozornila na problémy s účtami, napísal denník.

Zdielať na

Najčítanejšie správy