Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Stavba olympijského štadióna pokračuje
Zdielať na
Zahraničie

Stavba olympijského štadióna pokračuje

Mesto Beijing bude budúci rok hostiť Letné olympijské hry. Pripravuje sa na to aj celá Čína. Ministerka Jowell upozorňuje na dôležitý problém hier a krajiny - kvalitu vzduchu. <b>VIDEO: Priamo zo staveniska štadióna</b>

Britská ministerka kultúry, médií a športu Tessa Jowell navštívila olympijské stavenisko v meste Beijing, kde sa majú budúci rok konať Letné olympijské hry. Prišla sa dnes 12. novembra pozrieť ako pokračujú konštrukčné a stavebné práce na mieste, kde vyrastá budúci Olympijský štadión.

Reuters

Návšteva mesta je súčasťou štvordennej návštevy Číny. V úlohe Ministerky pre Olympijské hry v Anglicku je to Jowellina prvá návšteva, celkovo však v Číne nie je prvý krát. "Toto miesto ukazuje, že Čína je na správnej ceste hostiť krásne Olympijské hry... netreba však zabúdať na ďalšie problémy ako je kvalita vzduchu, čiže upozorniť na chronický problém znečistenia, čo si však Čína veľmi dobre uvedomuje," hovorí ministerka.

Reuters

Jacques Rogge, ktorý stojí na čele International Olympic Committee (Medzinárodnej olympijskej komisie) však upozorňuje na to, že tento mesiac sa začína monitorovať denná kvalita vzduchu. Práve kvalita vzduchu je hlavný problém, ktorý znepokojuje budúcoročné Olympijské hry v Beijingu. Rogge sa ale fiaska neobáva, predpovedá úspešné hry.

Zdielať na

Najčítanejšie správy