Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Šampionát domina na Kube
Zdielať na
Zahraničie

Šampionát domina na Kube

Až 18 tímov sa stretlo, aby sa v priateľskej atmosfére plnej vône kubánskej kávy a cigár pokúsili v domino šampionáte poraziť domácich svetovo vládnucich majstrov. <b>VIDEO: Uprostred domino hry </b>

V šume a ruchu miešania domino kociek sa v Havane na Kube zúčastnilo vo štvrtok, 8. novembra (koniec sa predpokladal na 10. november, teda sobotu), 18 tímov medzinárodného šampionátu International World Domino Championship.

Reuters

Tímy z Dominikánskej republiky, Mexika, Španielska, Nikaraguy a Venezuely pricestovali na Kubu vyzvať a pokúsiť sa poraziť vládnucich svetových šampiónov - domáci tím.

Súčasne s kubánskou kávou a baseballom, je domino integrálnou súčasťou národnej identity. Niektorí k tomu dodávajú, že tiež národnou posadnutosťou.

Reuters

Aj napriek veľkej konkrurencii si hráči jednoducho užívali pohostinnú atmosféru a náladu. "Ľudia zbožňujú, keď môžu sedieť, piť kávu či trochu rumu, fajčiť cigary - Havany a hrať si domino spolu so svojimi priateľmi," hovorí Eduardo Petrena, ktorý stojí na čele Medzinárodnej Domino Federácie, usilujúcej o to, aby bolo domino akceptované ako olympijský šport.

Zdielať na

Najčítanejšie správy