Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Pochod neonacistov v Prahe
Zdielať na
Zahraničie

Pochod neonacistov v Prahe

<b>V Prahe vyčíňali neonacisti. Pozrite si VIDEO</b>

Asi celé Čechy dnes s napätím čakali, ako sa skončí pochod neonacistov bývalou židovskou štvrťou v Prahe. Naplánovali si ho napriek tomu, že im to úrady zakázali. Široké okolie zaplnili policajní ťažkoodenci.

Na výročie krištálovej noci, protižidovského pogromu, zvolali neonacisti pochod, ktorý mal byť protestom proti okupácii Iraku. Ten však bol zakázaný, lebo bolo jasné, že ide len o zástierku neonacistického pochodu starým pražským židovským mestom. Mesto strážilo na stovky ťažkoodencov, pretože neonacisti sa rozhodli i napriek zákazu mestom prejsť. V tom im chceli zabrániť stovky anarchistov.

Neonacisti plánovali prejsť starým pražským židovským mestom. To sa však židia rozhodli brániť a zvolali preto protidemonštráciu. Tej sa zúčastnili asi stovky ľudí.

Okolo 16.00 hodiny to však vypuklo, niekoľko neonacistov v skupinkách sa snažilo prejsť cez anarchistov a policajtov do židovského mesta. Jeden neonacista dokonca vystrelil do davu plynovou pištoľou.

Policajti však neonacistov zadržali a časť vytlačili späť cez most.

Celý večer sa potom stovky policajtov snažili zabrániť malým skupinkám neonacistov, aby mohli prejsť mestom a oddeľovali ich od antifašistov.

Zdielať na

Najčítanejšie správy