Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Čínsky návrhár šokuje panda módou
Zdielať na
Zahraničie

Čínsky návrhár šokuje panda módou

Pandia móda nie je povrchná! Pozrite si VIDEO.

Čínsky umelec Zhao Bandi vyvolal kontroverzné reakcie na módnej prehliadke, ktorá sa konala počas Medzinárodného týždňa módy v Pekingu.

Nosnou témou prehliadky bola panda, cez ktorú chcel návrhár upozorniť na spoločenské a politické problémy v krajine. Zhao sa inšpiroval celebritami, modelkami, ale i obyčajnými ľuďmi.

REUTERS

Prehliadka plná humoru a irónie upozorňuje na situáciu v Číne, ale nevyhýba sa ani medzinárodným škandálom. Dve modelky spojil a obliekol ich do kostýmu s heslom Made in China. Tento model mal upozorniť na škandály spojené s nekvalitnými tovarom vyrábaným v Číne.

REUTERS

Zhao o svojej prehliadke povedal: „Keď si ľudia pozrú túto prehliadku, pochopia, čo sa deje. Nemusíte o tom čítať knihy, ani pozerať filmy. Stačí keď si pozriete módnu prehliadku Zhao Bandiho a celý svet pochopí, čo sa deje v Číne.

REUTERS

Pred halou, kde sa prehliadka konala, Zhao zhromaždil asi 40 študentov, ktorých obliekol do kostýmu pandy. Tí vítali zvedavých hostí.

REUETRS

Zhao na seba pútal pozornosť už pred niekoľkými rokmi, keď jeho "pandia" výstava  osem rokov cestovala po svete, aby upozorňovala na spoločenskú a politickú situáciu v krajine.

Zdielať na

Najčítanejšie správy