Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Operujú dievčatko so štyrmi rukami a štyrmi nohami
Zdielať na
Zahraničie

Operujú dievčatko so štyrmi rukami a štyrmi nohami

Dievča je spojené so svojím "parazitickým dvojčaťom", ktoré sa v maternici jeho matky prestalo vyvíjať a živý plod absorboval jeho končatiny, ľadviny a iné časti. Pozrite si VIDEO

Lekári dnes operujú dvojročné dievčatko, ktoré sa narodilo so štyrmi rukami a štyrmi nohami. Ako dúfajú, náročnou operáciou jej tak zabezpečia normálnu anatómiu.

Dievča je spojené so svojím "parazitickým dvojčaťom", ktoré sa v maternici jeho matky prestalo vyvíjať a živý plod absorboval jeho končatiny, ľadviny a iné časti. Lakshmi dostala meno po štvorrukej hinduistickej bohyni bohatstva.

Mnohí obyvatelia chudobnej dediny, z ktorej pochádza, v jej božský status aj veria. Iní sa zase na nej snažili zarobiť. Jej rodičia, Shambhu a Poonham ju ukrývali. Údajne sa o ňu totiž zaujímal cirkus. Lekári v nemocnici Sparsh v Bangalore, kde Lakshmi operujú, uviedli, že medzi personálom a inými pacientmi je mimoriadne obľúbená.

"Je to veľmi zlaté dievčatko. Je hravá a dobre s ostatnými vychádza," spresnila lekárka Patil Mamatha. Odborníci v súčasnosti pracujú na odstránení nadbytočných končatín a orgánov. Chcú dospieť až do stavu, keď bude mať normálnu anatómiu. "Veríme, že všetko bude v poriadku a všetko prebieha v poriadku," prezradila.

Operácia financovaná nemocničnou nadáciou sa začala dnes skoro ráno miestneho času. Zúčastní sa na nej pritom tím pozostávajúci z asi tridsiatich lekárov. Budú sa musieť vyrovnať s množstvom problémov: má spojené dve chrbtice, štyri obličky, zapletené nervy, dve žalúdočné dutiny a dva hrudné koše. Nedokáže sa postaviť, ani chodiť.

Zdielať na

Najčítanejšie správy