Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Zadržali rekordných 23 ton kokaínu
Zdielať na
Zahraničie

Zadržali rekordných 23 ton kokaínu

V Mexiku na pobreží zadržali 23 ton kokaínu, čo je doteraz najväčší policajný "úlovok." VIDEO: mexická polícia pri neuveriteľnom pašeráckom záťahu.

Mexická polícia zadržala viac ako 23 ton kokaínu v prístave na pobreží Tichého oceánu, čo je doteraz najväčší "úlovok". Vo štvrtok o tom informovala mexická vláda.

Mexickí vojaci totiž zadržali 11 ton kokaínu ešte začiatkom tohto mesiaca v meste na pobreží tentoraz Atlantického oceánu.  Kokaín bol schovaný medzi mydlami. Polícia má na muške ďalšie dve lode, kde by mohli byť ďalšie drogy.

Podľa špecialistu na drogy Jose Revelesa je najviac drog zadržaných práve v mori. "Prepravovanie po mori sledujeme viac ako 1O rokov. Najväčšia zásielka bola nateraz skonfiškovaná. Donedávna bol najväčší úlovok v Manzanillo s 10 750 kilogramami, ale je to viac. Myslím si, že to bude viac. Bola prekonaná v Altamire pred niekoľkými týždňami s takmer 30 tonami, ktoré tiež objavili na lodi."
 


Podľa neho je problémom aj to, že síce zadržia drogy, ale málokedy sa polícii podarí rozbiť celý gang a pozatýkať ľudí. "Dôležití šéfovia, ktorých chytia, okamžite gang nahradí inými."

Prezident Filipe Calderon, odkedy nastúpil do funkcie v decembri minulý rok, nasadil po krajine tisíce vojakov, aby zasiahli proti drogovým kartelom.

Pri stretoch drogových gangov s vládou zahynulo tento rok 2000 ľudí. Minulý mesiac sa tiež zrútilo do mexickej džungle lietadlo so 4 tonami kokaínu na palube. Neoficiálne zdroje tvrdia, že tento pád vláda napránovala a že to nebola nehoda.

Zdielať na

Najčítanejšie správy