Oblačno
13°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Tri obete havárie maďarského autobusu v Rakúsku
Zdielať na
Zahraničie

Tri obete havárie maďarského autobusu v Rakúsku

Zdroj: ČTK/AP/Markus Leodolter

Na ceste nebolo vidno žiadne brzdové stopy. Autobus prevážal mladých ľudí. Obeťami sa stali dve dievčatá a jeden chlapec.

Traja ľudia dnes ráno zahynuli pri havárii maďarského autobusu na rakúskej Južnej diaľnici A2 blízko Modriachu v Štajersku. Ďalšie tri osoby boli ťažko zranené a 21 ľahko, keď sa autobus zrútil z diaľničného násypu, informovala agentúra APA.

Celkom v autobuse cestovalo 42 ľudí. K nehode došlo o tretej hodine ráno v severnom smere na Viedeň, krátko po výjazde autobusu z Herzogberského tunelu. Zo zatiaľ nezistenej príčiny sa autobus dostal na odstavný pruh diaľnice, narazil do dopravnej značky a do betónových zvodidiel, a nakoniec sa cez ne prevrátil z násypu.

Diaľnica musela byť v smere na Viedeň uzavretá. Nehoda spôsobila značné dopravné problémy v rannej premávke, pretože podľa hlásení hasičov sa autobus ešte ani o šiestej ráno nepodarilo vytiahnuť a odpratať a nebolo jasné, kedy sa tak stane.

Na diaľnici nebolo vidno žiaden brzdové stopy a polícia vychádza zatiaľ z toho, že vodič mohol za volantom podľahnúť mikrospánku. Autobus prevážal mladých ľudí, ktorí sa vracali z jednej športovej akcie v talianskom Miláne. Obeťami sú dve dievčatá a jeden chlapec. Zranení boli prevezení do okolitých nemocníc, ostatní čakali na príchod náhradného autobusu z Maďarska.

Zdielať na

Najčítanejšie správy