Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Útek z belgickej väznice pomocou havárie vrtulníka
Zdielať na
Zahraničie

Útek z belgickej väznice pomocou havárie vrtulníka

Zdroj: Bugsy Rocker/ilustračné

Dvaja odsúdenci utiekli včera z belgickej väznice Ittre južne od Bruselu

Dvaja odsúdenci utiekli včera z belgickej väznice Ittre južne od Bruselu, keď ich kumpáni zámerne havarovali s vrtuľníkom. Jeden z utekajúcich je dvadsať sedem ročný Nordine Ben Allal známy množstvom ozbrojených lúpeží, druhého sa zatiaľ nepodarilo identifikovať. Informovali o tom belgické média.

Komplici najprv vzali ako rukojemníka pilota civilného vrtuľníka, s ktorým potom zámerne havarovali na dvore trestného zariadenia. Za rukojemníka vzali i jedného muža z dozoru väznice. Pri úteku pripomínajúcom akciu prepadových kománd utrpelo zranenie niekoľko ľudí, uviedla televízna stanica RTBF.

Trestanci s komplicami v policajných vestách potom zmizli v pripravenom aute s majákom. To neskôr našli v Braîne-le-Château, väzni na úteku zatiaľ zmizli bez stopy. Polícia uzavrela v okruhu okolo väznice všetky diaľnice a kontroluje všetky vozidlá.

Nordine Ben Allal unikol z väzenie už v roku 2004 a na úteku zranil dva bruselských policajtov. Odsúdenec bol niekoľko rokov vo väzení za desiatky ozbrojených lúpeží, pripomínajú médiá.

Zdielať na

Najčítanejšie správy