Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Slovenská loď sa potopila medzi Dánskom a Nemeckom
Zdielať na
Zahraničie

Slovenská loď sa potopila medzi Dánskom a Nemeckom

Najmenej jedna osoba zahynula a ďalších sedem je nezvestných Pozrite si VIDEO

Slovenská nákladná loď s 11 námorníkmi na palube sa dnes prevrátila medzi nemeckým a dánskym pobrežím v takzvanom Fehmarnskom páse. Ležala na pravom boku, neskôr sa potopila. Záchranári sa obávajú, že toto otočenie o 90 stupňov uväznilo v útrobách sedem osôb.

Agentúra DPA uviedla s odvolaním na dánsku morskú záchrannú službu, že traja členovia posádky boli zachránení ruskou loďou. Ich životy nie sú v ohrození. Dánski záchranári potom pomocou helikoptéry vylovili ďalšieho človeka, ktorý však krátko nato zomrel.

80-metrová loď, ktorú DPA nazýva Omer N a je registrovaná pod slovenskou vlajkou, sa prevrátila z neznámych dôvodov 15 morských míľ na západ od dánskeho Gedseru. Po nezvestných pátra päť záchranných lodí a tri vrtuľníky z oboch krajín.

Fehmarnský pás (Fehmarnbelt) je osemnásť kilometrov široká vodná cesta medzi Fehmarnom, tretím najväčším nemeckým ostrovom, a južným pobrežím Lollandu, štvrtého najväčšieho dánskeho ostrova.

Hovorca slovenského ministerstva zahraničných vecí Ján Škoda potvrdil, že "podľa informácií Dánskeho námorného operatívneho veliteľstva ani jeden člen posádky nebol občanom SR."

Príčina havárie stále nie je známa.

Zdielať na

Najčítanejšie správy