Skoro jasno
12°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Britský princ Philip má problémy so srdcom
Zdielať na
Zahraničie

Britský princ Philip má problémy so srdcom

Zdroj: AP Photo/Evan Vucci

Manžel britskej kráľovnej, princ Philip (86) vraj trpí už 15 rokov srdcovými problémami

Manžel britskej kráľovnej, princ Philip (86) vraj trpí už 15 rokov srdcovými problémami. Podľa britského denníka Evening Standard môže mať kedykoľvek srdcový záchvat.

Denník sa odvoláva na vysoko postaveného činiteľa Buckinghamského paláca. Hovorca kráľovskej rodiny odmieta údajné princove zdravotné problémy komentovať.

Podľa britského denníka sú Philipoví spolupracovníci a jeho ochranka neustále pripravení previesť ho do nemocnice, keby mu prišlo zle, alebo náhle nemohol dýchať. Platí to i vtedy, keby princ pomoc odmietol. Kráľovná jeho manželka musí tiež brať lieky.

"Nekomentujeme zdravotné záležitosti kráľovskej rodiny," cituje denník hovorcu kráľovskej rodiny. Princ Philip podľa neho "plní všetky svoje povinnosti v neobmedzenej miere." Nedávne testy ale podľa Evening Standard viacmenej ukázali zhoršovanie princovho zdravotného stavu.

"Kráľovná a jej rodina majú v posledných týždňoch oňho obavy. Necítil sa dobre a vzhľadom na jeho vek a stav jeho srdca im to pridalo starosti," uvádza denník.

Princ má od roku 2002 367 pracovných povinností ročne. Kráľovná Alžběta II. a princ Philip oslávia 20. novembra diamantovú svadbu. Svoje áno si povedali pred 60 rokmi vo Westminsterskom opátstve.

Zdielať na

Najčítanejšie správy