Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Padne Guinnessov rekord s 8-tisícovým tančiacim davom?
Zdielať na
Zahraničie

Padne Guinnessov rekord s 8-tisícovým tančiacim davom?

Podujatie bolo súčasťou kampane proti osteoporóze. Na Filipínach je každý druhý občan ohrozený osteoporózou. Pozrite si VIDEO s tanečníkmi.

Dav 8000 Filipíncov sa v sobotu zhromaždil v parku pri pobreží, aby sa pokúsil zlomiť rekord v skupinovom tancovaní na rovnakú choreografiu.


Reuters


Deti, či seniori, alebo profesionálni cvičitelia aerobiku tancovali 5 minútovú choreografiu na melódiu reklamného jinglu jednej mliekarne.

Aktuálnym držiteľom rekordu v simultánnom (tanec prebiehajúci súbežne) tancovaní je Írsko. V rovnakom čase tancovalo naraz 6 700 ľudí.

Podujatie bolo súčasťou kampane spoločnosti Anlene, ktorá chce podporiť konzumáciu mlieka s vysokým obsahom kalcia na prevenciu proti osteoporóze.

"Chceme zvýšiť povedomie o osteoporóze na Filipínach, pretože na Filipínach je každý druhý občan ohrozený osteoporózou," povedal marketingový manažér spoločnosti Ming Arroyo. Výsledky rekordu budú známe za 6 mesiacov, vtedy sa aj rozhodne, či sa Filipíny zapíšu do Guinnessovej knihy.


Na Filipínach majú záľubu vo vytváraní rekordov. Napríklad minulý rok sa pokúsili o rekord v počte dojčiacich mamičiek naraz na jednom mieste alebo v počte bozkávajúcich sa párov. Dojčiacich mamičiek bolo vtedy 3 738 a počet  ľudí, ktorí sa bozkávali 6 124.

Zdielať na

Najčítanejšie správy