Oblačno
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Hľadajú 36 krokodílov na úteku
Zdielať na
Zahraničie

Hľadajú 36 krokodílov na úteku

Krokodíly sa pohybujú voľne po uliciach zaplaveného mesta a ohrozujú jeho obyvateľov. Pozrite si VIDEO z pátrania.

Po nebezpečných, zubatých a agresívnych utečencoch začala pátrať thajská polícia v severozápadnej časti krajiny. So samopalmi v rukách naháňajú policajti 36 krokodílov, ktorí vo štvrtok unikli zo svojich klietok potom, čo krokodíliu farmu v provincii Nakchon Rátčchasímá zaplavila rozvodnená rieka.

Zatiaľ sa pátračom, ktorí na loďkách prehľadávajú zaplavené oblasti provincie, podarilo nájsť a zastreliť dvadsať päť krokodílov. Pátranie sa odohrávalo väčšinou v noci, kedy je jednoduchšie krokodíly nájsť, pretože ich oči v tme svietia, povedal miestny úradník Čin Kondžochor, ktorý pátranie koordinuje.

Niekoľko dní trvajúce prudké dažde priniesli do severovýchodných provincií Thajska povodne. Provincia Nakchon Rátčchasímá patrí k najhoršie postihnutým; pod vodou sú celé oblasti. "Celé mesto je tu pod vodou, musíme krokodíly nájsť a zneškodniť, než niekoho uhryznú," dodal Čin.

Od piatku chytili už 25 z nich a niektorých iba usmrtili ranou z pištole. Mäso zastrelených zvierat poputuje do obchodov a ich kožu predajú.
Helikoptéry naďalej lietajú nad zaplavenou oblasťou kvôli kontrole, ale aj kvôli krokodílom na slobode.

REUTERS

Podľa posledných informácií si záplavy vyžiadali 17 obetí, ohrozili však takmer 2 milióny ľudí v 32 provinciách.

Krokodíly v Thajsku chovajú na farmách pre ich kožu a mäso. Koža končí väčšinou v Európe v dielňach módnych návrhárov, mäso potom v čínskych reštauráciách.

Zdielať na

Najčítanejšie správy