Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Bianca Jaggerová môže byť vysťahovaná
Zdielať na
Zahraničie

Bianca Jaggerová môže byť vysťahovaná

Zdroj: SITA/AP/Jockel Finck

Jaggerová je pôvodom z Nikaragui a v Spojených štátoch žije na turistické vízum.

Newyorský súd vo štvrtok rozhodol, že majiteľ bytu môže vysťahovať bývalú manželku rockového hudobníka Micka Jaggera Biancu z bytu na Park Avenue, pretože má status imigranta. Jaggerová žije v byte s regulovaným nájomným 20 rokov a obhajuje sa tým, že je to jej hlavný byt a majiteľ by nemal mať právo ju vysťahovať.

Jej právnik Ryan Goldstein obhajuje svoju klientku tým, že plieseň v byte urobila apartmán neobývateľným, a preto Jaggerová prestala v roku 2003 platiť mesačné nájomné 4 614 dolárov (vyše 88.000 korún).

Majiteľ bytu však namieta, že Jaggerová je v USA len s turistickým vízom, a nemá preto právo na trvalý pobyt.

Newyorský najvyšší súd, ktorý zrušil rozhodnutie súdu nižšieho stupňa, v rozsudku upozornil, že Jaggerová má ešte luxusný byt v Londýne, a rozhodol, že bude musieť zaplatiť spätné nájomné i všetky poplatky za newyorský byt.

Jaggerová je jedna z najznámejších Latinoameričaniek; zapája sa aktívne do politiky. Je veľvyslankyňou Rady Európy (RE) pre boj za rušenie trestu smrti, pracuje tiež organizácii bojujúcej za ľudské práva Amnesty International, postavila sa i na stranu odporcov vojny v Iraku a podieľa sa tiež na kampani proti americkému prezidentovi Georgi Bushovi kvôli jeho podľa nej "ekologickej ignorácii".

V Británii patrí k významným osobnostiam pacifistického hnutia a uchádzala sa i o prezidentský úrad vo svojej rodnej Nikaragui.

Zdielať na

Najčítanejšie správy