Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Rozvod Sarkozyho nič neznamená
Zdielať na
Zahraničie

Rozvod Sarkozyho nič neznamená

Zdroj: wikipedia.org

Podľa väčšiny Francúzov prezidentov rozvod nič neznamená.

Rozvod prvého páru Francúzska, prezidenta Nicolasa Sarkozyho a jeho manželky Cécilie, podľa štyroch percent Francúzov pre vedenie štátu nič neznamená. Naopak necelá pätina účastníkov prieskumu, ktorý zverejnil denník Le Parisien, považuje i za politicky dôležitú udalosť. 

Deväť z desiatich Francúzov prehlásilo, že krach Sarkozyho manželstva nijako  nemení ich doterajší názor na šéfa štátu; štyri percentá si názor na prezidenta opravilo k horšiemu, dve percentá k lepšiemu. Prieskum sa uskutočnil vo štvrtok, v deň, keď Elysejský palác oznámil najprv rozchod a potom i rozvod prvého páru krajiny.

Ide o prvý rozvod prezidenta v dejinách Francúzskej republiky. Naposledy sa z francúzskych vládcov rozviedol císar Napoleon. 
Sarkozyovci, ktorí sa vzali v roku 1996 a majú spolu desaťročného syna, sa na niekoľko mesiacov rozišli už v roku 2005, keď Cécilia manžela opustila kvôli inému mužovi. Potom sa však k Sarkozymu vrátila. Svadba z roku 1996 bol pre oboch manželov druhý pokus. Z prvého manželstva má každý z nich dve deti - Sarkozy dvoch synov a jeho teraz už bývalá žena dve dcéry.

Zdielať na

Najčítanejšie správy