Skoro jasno
11°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Pedofil Vico zatknutý v Thajsku
Zdielať na
Zahraničie

Pedofil Vico zatknutý v Thajsku

Christian Paul Neil je podozrivý, že vo Vietname a v Kambodži zneužil najmenej dvanasť deti vo veku od šesť do desať rokov. POZRITE SI VIDEO.

Thajská policia dnes zatkla na severovýchode krajiny údajného pedofila, známeho na internete pod prezývkou Vico. Na podozrivého vystavil Interpol medzinárodný zatykač. Oznámili to tlačové agentúry.

Tridsaťdvaročný kanadský učiteľ angličtiny Christian Paul Neil je podozrivý, že vo Vietname a v Kambodži zneužil najmenej dvanasť deti vo veku od šesť do desať rokov. Na internete vystavil vyše 200 fotografií s pedofilnou tématikou, na ktorých sám vystupoval. Jeho tvár bola na obrázkoch digitálne rozmazaná, ale detektivom sa nakoniec podarilo jeho tvár rozšifrovať. 

Thajská polícia obviňuje Neila, že okrem potvrdených obetí zneužíval deti i v Thajsku, kde žil v rokoch 2002-2003. Podľa policajných informácií tam muž zneužil troch chlapcov, ktorí mali vtedy desať, dvanasť a trinásť rokov. Obete sa prihlásili úradom, keď spoznali v médiách Neilovu tvár. 

Neil vyučoval angličtinu v niekoľkých štátoch juhovýchodnej Ázie od roku 2000. 
Celosvetový hon na pedofila zvaného Vico začal 7. októbra, keď sa Interpol obrátil na ľudí s prosbou o pomoc. Organizáciu v priebehu krátkej doby  kontaktovalo vyše 350 ľudí z celého sveta. Thajské úrady ho videli na záberoch bezpečnostných kamier z letiska v Banghoku, kam Neil priletel 11. okóbra z Južnej Korei.

Zdielať na

Najčítanejšie správy