Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Rakúsko usporiada prvý "rozvodový veľtrh"
Zdielať na
Zahraničie

Rakúsko usporiada prvý "rozvodový veľtrh"

Zdroj: neodolce

Vo Viedni vám poradia ako sa rozviesť

Rakúsko sa stane tento mesiac dejiskom prvého "rozvodového veľtrhu" na svete. Jeho cieľom je pomôcť dvojiciam skoncovať s manželstvom čo najbezbolestnejšie.

Akcia okrem iného umožní rozvádzajúcim sa párom obrátiť sa o radu na právnikov.

Rozvodovosť v Rakúsku dosiahla v roku 2006 rekordnú mieru 50 percent, pričom vo Viedni končí rozvodom až 66 percent manželstiev.

V rakúskej metropole sa "veľtrh" uskutoční cez víkend 27. a 28. októbra - sobota bude vyhradená mužom a nedeľa ženám. Dvojice sa tak vyhnú nepríjemným stretnutiam a zachovajú si určitú mieru anonymity.

Podľa organizátora Antona Barze je to vôbec prvá akcia tohto druhu na svete. Dúfajú, že v budúcnosti sa bude konať dvakrát do roka.

"Až doteraz som organizoval svadobné veľtrhy, ale potom, čo som sa rozprával s asociáciami a právnikmi o problémoch, ktoré sprevádzajú rozvod, som dostal tento nápad," prehlásil podľa spravodajského serveru BBC News Barz.

O účasť na chystanej akcii zatiaľ prejavili záujem nielen právnici a sprostredkovatelia, ale aj realitní agenti, odborníci na životné krízy, súkromné detektívne firmy a laboratóriá ponúkajúce testy otcovstva.

Jedna spoločnosť ponúka zaistenie terapeutickej dovolenky pre čerstvo rozvedených. Uskutoční sa tiež séria prednášok na témy typu ako rozvod postihuje deti, či ako sa vyrovnať so životom osamelého rodiča.

Zdielať na

Najčítanejšie správy