Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Rezeň, ktorý sa pripravuje v hriankovači
Zdielať na

Rezeň, ktorý sa pripravuje v hriankovači

Zdroj: scottpartee/ilustračné

Nemci prichádzajú na poli gastronómie s niečím skutočne netypickým. Vynašli rezeň, ktorého príprava má byť omnoho pohodlnejšia.

Nemecká firma Tönnies vyšla v ústrety milovníkom rezňov, ktorí nemajú čas pripraviť si tento pokrm sami. Vyvinula totiž mrazené rezne, ktoré možno pripraviť v bežnom hriankovači.

"Prišli sme s tým, pretože ľudia čím ďalej chcú niečo pohodlné. Kto má čas sa obťažovať tým, že si niečo sám usmaží?" povedal Dietrich Gumppenberg, hovorca firmy, ktorá sa špecializuje na výrobky z mäsa.

Spoločnosť Tönnies zverejnila svoj nový produkt na veľtrhu v Kolíne nad Rýnom. Jej špeciálny rezeň, ktorý vyvíjala dva roky, je v podstate rovnaký ako rezeň klasický - bravčové mäso v strúhanke. Predáva sa mrazený a v hriankovači ho možno pripraviť behom troch minút.

"Keď ho dáte do hriankovača, nevyteká z neho tuk, ani sa nespáli. Ako presne to funguje, je však tajomstvo spoločnosti. Náš vynález si nechávame patentovať," povedal Gumppenberg.

O nový výrobok je podľa neho veľký záujem. Niekoľko potravinárskych reťazcov, vrátane spoločností z Číny, uvažuje o jeho predaji.

Najčítanejšie správy