Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
McCannovci pripustili, že ich dcérka je mŕtva
Zdielať na
Zahraničie

McCannovci pripustili, že ich dcérka je mŕtva

Policajní vyšetrovatelia sa ale stále viac prikláňajú k názoru, že Madeleinini rodičia mohli dievčatko nešťastnou náhodou zabiť a jej telo potom ukryť.

Rodičia viac než päť mesiacov nezvestného britského dievčatka Madeleine McCann v utorok po prvýkrát verejne pripustili, že ich dcérka môže byť mŕtva. S odvolaním na prehlásenie hovorcu rodiny o tom dnes informovala agentúra DPA.

Podľa britského denníka Daily Star portugalská polícia v utorok McCannovým tiež oznámila, že stopy telesných tekutín, ktoré našla v ich portugalskom aute, pochádzajú z mŕtveho tela.

Kate a Gerry McCannovci považujú za reálne, že ich dcérka môže byť mŕtva, povedal v utorok ich hovorca Clarence Mitchell. Podľa neho sa však pár ani tak nevzdáva nádeje, že malú Maddie ešte niekde nájdu živú.

Štvorročná Madeleine zmizla 3. mája z izby v apartmáne hotelového komplexu v portugalskom prímorskom stredisku Algarve, kde spala s dvojročnými súrodencami, dvojčatami.

Rodičia v tom čase večerali s priateľmi päťdesiat metrov od apartmánu. Policajní vyšetrovatelia pôvodne pracovali s hypotézou, že Maddie bola unesená. Teraz sa ale stále viac prikláňajú k názoru, že Madeleinini rodičia mohli dievčatko nešťastnou náhodou zabiť a jej telo potom ukryť.

Začiatkom septembra portugalská polícia označila Gerryho a Kate McCannovci za hlavných podozrivých. Od tej doby sa v tlači objavujú špekulácie o tom, čo sa asi v osudný večer 3. mája stalo. Podľa denníka Daily Star si polícia myslela, že Maddie zomrela následkom sedatív.

Tie jej vraj dali rodičia preto, aby dievča spalo, zatiaľčo oni večerali s priateľmi v neďalekej reštaurácii.

Podľa denníka polícia v utorok potvrdila, že stopy telesných tekutín, ktoré sa našli v kufri Renaulta Scenic, ktorý si McCannovi v Algarve prenajímali, pochádzali z už mŕtveho tela.

Britský denník The Guardian zase uviedol, že polícia už cez víkend začala hľadať mŕtve telo Maddie v zalesnenej a jazernatej krajine v okolí prímorského letoviska.

Zdielať na

Najčítanejšie správy