Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Zadržali 18 leteckých pracovníkov kvôli drogám
Zdielať na
Zahraničie

Zadržali 18 leteckých pracovníkov kvôli drogám

Zdroj: pengrin/ilustračné

Zamestnanci newyorského letiska sú obviní z pašovania drog

Osemnásť osôb, z toho desať zamestnancov newyorského letiska Johna F. Kennedyho, bolo v utorok zadržaných v New Yorku a obvinených z pašovania drog z Dominikánskej republiky.

Ich zatknutie predchádzalo dvojročnému vyšetrovaniu, pri ktorom bolo odhalených celkom 46 kilogramov kokaínu, 25 kilogramov heroínu a tri kilogramy extázy. Oznámilo to americké ministerstvo spravodlivosti.

Zadržaným, z ktorých osem pracovalo pre spoločnosť Delta Airlines a jeden pre American Airlines, hrozí doživotný trest odňatia slobody a až štyri milióny dolárov pokuty za dovoz zakázaných látok, a tiež dvadsať rokov väzenia a miliónová pokuta za držanie a distribúciu zakázaných látok.

Zamestnanci letiska využili medzery v bezpečnostných procedúrach a to, že niektorí z nich mali neobmedzený a nekontrolovaný prístup k pristávajúcim lietadlám.

V Dominikánskej republike ukryli drogy do batožín, ktoré si na letisku JFK v New Yorku vyzdvihovali ich komplicovia. Tí ich potom premiestnili do zóny, kde z nich vybrali tovar, a až potom ich nechali prejsť bezpečnostnou kontrolou, uvádza sa v správe ministerstva.

Zdielať na

Najčítanejšie správy