Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Hľadaný terorista sa vzdal polícii
Zdielať na
Zahraničie

Hľadaný terorista sa vzdal polícii

Zdroj: wcm1111/ilustračné

Al-Badáwí figuruje aj na americkom zozname hľadaných teroristov. Za jeho dolapenie Američania vypísali odmenu päť miliónov dolárov.

Jemenský terorista, ktorý stál za útokom na americkú vojenskú loď, sa sám vydal do rúk polície. Džamála al-Badáwího odsúdili za útok na americkú vojenskú loď USS Cole pri jemenskom prístave Aden, pri ktorom prišlo o život 17 amerických vojakov.

Vo februári minulého roku sa mu však podarilo spolu s ďalšími 22 členmi teroristickej siete al-Kájda utiecť z väzenia v jemenskej metropole Saná. O jeho vydaní sa do rúk polície informovali v utorok jemenské ministerstvá vnútra a obrany.

Z 23 teroristov, ktorí v roku 2006 utiekli z väzenia, sú tak už na úteku len dvaja. Ostatní boli zajatí alebo zabití alebo sa sami vzdali.

Al-Badáwí figuruje aj na americkom zozname hľadaných teroristov. Za jeho dolapenie Američania vypísali odmenu päť miliónov dolárov. V septembri 2004 al-Badáwího odsúdil jemenský súd na trest smrti, odvolací súd však zmiernil rozsudok na 15 rokov odňatia slobody.

Zdielať na

Najčítanejšie správy