Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
"Zakliatu" kravu konečne porazili
Zdielať na
Zahraničie

"Zakliatu" kravu konečne porazili

Zdroj: Anthony Easton/ilustračné

Problém, čo s kravou, ktorá spôsobila smrť šiestich ľudí a zvýšila nehodovosť na cestách, vyriešili.

Kambodžský dedinčan konečne vyriešil problém so svojou neposednou kravou, ktorá tento rok spôsobila už šesť úmrtí pri dopravných nehodách. Rozhodol sa ju poraziť, od čoho si sľubuje, že sa vyhne ďalším komplikáciám, uviedla agentúra AP.

"Svoju kravu porazil a mäso predal, zviera mu tak nebude spôsobovať ďalšie problémy," povedal v utorok Pin Doman, policajný veliteľ pre predmestie metropoly Phnompenhu. Farmár Kop Ri podľa neho zabil svoju kravu už v nedeľu.

Polícia minulý týždeň dobytok zatkla potom, čo doň narazil 66-ročný motocyklista, ktorý svojim zraneniam podľahol. Jeho príbuzní prevzali kravu od polície v nádeji, že sa tak poistia, aby im majiteľ zvieraťa zaplatil odškodnenie. V piatok však kravu vrátili majiteľovi. Pravdepodobne stratili nádej, že nejaké peniaze od neho dostanú.

Podľa policajného šéfa tiež upustili od sťažnosti proti majiteľovi, ktorý čelil hrozbe šesťmesačného väzenia. Podľa nového dopravného zákona totiž môžu byť trestne stíhaní vlastníci hospodárskych zvierat, ktoré zavinia nehodu. Už skôr počas tohto roka Riova krava spôsobila nehodu, pri ktorej zahynulo päť ľudí.

Zdielať na

Najčítanejšie správy