Oblačno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Návštevníci zoo môžu hlasovať za meno malej pandy
Zdielať na
Zahraničie

Návštevníci zoo môžu hlasovať za meno malej pandy

Zdroj: groovejapan/ilustračné

Na výber majú zo štyroch čínskych mien.

Návštevníci zoologickej záhrady vo viedenskom Schönbrunne môžu na internetovej stránke zoovienna.at hlasovať za meno takmer dvojmesačné pandie mláďatko. Na výber majú zo štyroch čínskych mien.

S náskokom vyše dvetisíc hlasov vedie meno momentálne Fu Long, v preklade Šťastný Drak. Drak je v Číne symbolom šťastia a malej pande by malo meno zabezpečiť šťastnú budúcnosť. Meno je však určené výlučne pre samčeka. I keď sa zo zoo šíria chýry, že Yang Yang priviedla na svet samčeka, informáciu ešte ošetrovatelia nemohli potvrdiť, pretože mláďa musia najprv dôkladne prezrieť. Zatiaľ trávi všetok čas so svojou mamou.

Návštevníci zoo môžu hlasovať aj za ďalšie "chlapčenské" meno Hua Shan, ktoré je názvom posvätnej hory. Keďže sa pandie mláďa narodilo v Rakúsku, rodisku slávnych hudobných skladateľov, mohlo by dostať aj meno Mei Yue, v preklade Krásna Hudba. Ako štvrté meno je v hre Zhu Wa, teda Bambusový Chlapček.

Pandia matka aj mláďa patria oficiálne Číne, ktorá má prednostné právo mláďa pomenovať. Viedenskej zoo však navrhla štyri mená, z ktorých si môžu jedno vybrať.

Pandie mláďa sa v Schönbrunne narodilo 23. augusta, vážilo len 100 gramov a meralo asi 10 centimetrov. Po dvoch mesiacoch váži už viac ako dva kilogramy a meria asi 40 centimetrov.

Zdielať na

Najčítanejšie správy