Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Pedofil hľadaný Interpolom je Kanaďan
Zdielať na

Pedofil hľadaný Interpolom je Kanaďan

Pedofil zneužíval 12 detí. Na internete uverejnil veľké množstvo fotografií a sám na nich vystupoval s rozmazanou tvárou. Interpol požiadal verejnosť o pomoc pri hľadaní jeho identity.

Pedofil vystupujúci pod prezývkou Vico, ktorého identitu odhalila medzinárodná policajná organizácia Interpol vďaka nedávnej verejnej výzve, zrejme pochádza z Kanady. Muž, ktorý na pedofilných fotografiách vystupoval s digitálne rozmazanou tvárou, je teraz na úteku a nachádza sa pravdepodobne v Thajsku. Príslušník thajskej polície agentúre AFP povedal, že ide o 32-ročného Kanaďana.

To, že Interpol teraz hľadá Kanaďana Christophera Paula Neila, potvrdil agentúre Reuters i zástupca tejto organizácie, ktorý je vo vedení jej kambodžskej pobočky.

Interpol zatiaľ informácie o identite hľadaného pedofila oficiálne nekomentoval. Vyšetrovatelia vraj teraz poznajú jeho meno i ďalšie podrobnosti, ale nezverejnia ich.

Interpol sa s prosbou o pomoc na verejnosť obrátil 7. októbra. Policajti chceli totiž  rýchlo vypátrať identitu muža, ktorý na internete zverejnil veľké množstvo pedofilných fotografií a sám na nich i vystupoval - avšak s rozmazanou tvárou. Podľa dvoch stoviek zverejnených snímkov neznámy muž sexuálne zneužíval 12 detí vo veku asi od šiestich do zhruba 15 rokov, detektívom sa ale nakoniec podarilo jeho digitálne rozmazanú tvár dešifrovať.

"Jedná sa podľa všetkého o učiteľa angličtiny z istej školy v Južnej Koréi," uviedol Interpol so sídlom vo francúzskom Lyone s odvolaním na päť rôznych zdrojov z troch kontinentov. Organizáciu vraj celkom kontaktovalo vyše 350 ľudí z celého sveta.

Tento muž podľa záznamu z bezpečnostných kamier priletel 11. októbra z Južnej Koréi do Thajska, potom sa zrejme objavil i vo Vietname a Kambodži. Miestna polícia po ňom stále pátra.

Najčítanejšie správy