Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Žraloky útočia na ľudí
Zdielať na
Zahraničie

Žraloky útočia na ľudí

V austrálskych vodách napadli žraloky ľudí. Žena vyviazla s malým pohryznutím na ruke, muž však musel byť hospitalizovaný s hlbokou ranou v lýtku. Obaja sa však útoku žraloka ubránili. Pozrite si VIDEO.

Len s malým pohryznutím na paži vyviazla Austrálčanka, ktorú dnes z jej kajaku vo vodách východnej Austrálie zhodil veľký biely žralok. S morským predátorom sa vysporiadala pomocou svojho pádla. O niečo horšie dopadol potápač rybárčiaci pri severovýchodných brehoch, ktorého napadol žralok medený a musel byť hospitalizovaný.

Podľa agentúrnych správ sa 52-ročná Linda Whitehurstová vydala vo svojom kajaku na more pri meste Byron Bay (asi 600 kilometrov severne od Sydney), keď proti nej asi 150 metrov od brehu vyrazil dvojapolmetrový žralok. Z plavidla ju zrazil do vody. Linda schytila svoje pádlo a "len bila, bila a bila" do žraloka, dokiaľ neodplával, rozprávala žena v televíznom vysielaní.

Potom sa vrátila na breh, kde jej bola štyrmi stehmi ošetrená pravá ruka.

Pobrežná hliadka niekoľko hodín brázdila vody pri Byrone, než sa jej podarilo obávaného žraloka lokalizovať a zahnať ho na voľné more. V Austrálii sú všetky druhy žralokov chránené.

Dnes bol žralokom napadnutý tiež 31-ročný potápač, ktorý lovil ryby s harpúnou neďaleko Veľkého bariérového útesu pri severovýchodnom brehu Austrálie. Z útoku žraloka medeného si na svoj čln priniesol hlbokú ranu na lýtku, kvôli ktorej ho musel prepraviť vrtulník do nemocnice v meste Cairns. Ako sa mužovi podarilo žraloka odohnať, agentúrna správa neuvádza.

Zdielať na

Najčítanejšie správy