Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Mexická móda z jedla
Zdielať na

Mexická móda z jedla

Kulinári z mexickej univerzity pripravili netradičnú šou - ingrediencie z kuchyne premiestnili na mólo.

Fazuľa, kukurica alebo čili - základ v mexickej kuchyni. Avšak niektorí kreatívni kulinári - študenti z Mexico City, použili tieto ingrediencie typické pre mexické jedlo trochu netradičným spôsobom - použili ich ako prísady  pre mólo.

Universidad del Claustro de Sor Juana v Mexico City v piatok 12. októbra zinscenovala módnu šou, kde pomaranče a ananásy boli nasadené na miesto hodvábu.

"Je to dôležitá udalosť a ako študent tu máte zrazu možnosť ukázať niečo viac ako je len príprava jedla. Ukazujete, čo je to gastronómia a ľudia sa môžu naučiť niečo o ingredienciách, ktoré v ich krajine nemusia existovať," povedala jedna zo študentov, Patricia Pastrana.

Študenti, ktorí pripravovali túto šou dúfajú, že ukáže gastronómiu ako niečo viac než len jedlo.

"Vravia nám, že byť šéfom znamená byť neustále v kuchyni, ale na móle chceme ukázať, že s jedlom sa dá robiť plno iných vecí, nielen jesť ho. Jedlo môžete použiť na mnoho spôsobov, v tomto prípade na oblečenie, prečo nie?" pýta sa kordinátor udalosti Carmina Quesada.

Ďalšie chutné materiály uvedené na akcii boli napríklad saláma, kokos, morské riasy či bazalka.

Najčítanejšie správy