Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Počet obetí výbuchu plynu vystúpil na 11
Zdielať na
Zahraničie

Počet obetí výbuchu plynu vystúpil na 11

Jedenásť mŕtvych, dve desiatky zranených a poškodené okolité budovy - to je zatiaľ bilancia ukrajinského výbuchu panelového domu.

Počet ľudí, ktorí zahynuli pri sobotňajšom výbuchu plynu v deväťposchodovom panelovom dome v Dnepropetrovsku na východe Ukrajiny, vystúpil na jedenásť. Informovala o tom agentúra AFP.

Dve desiatky ľudí utrpeli pri nešťastí zranenia a poškodených bolo niekoľko susedných budov. Podľa odborníkov z plynární bolo príčinou výbuchu prudké zvýšenie tlaku v potrubí. Miestne médiá upozorňujú, že počet obetí môže ešte stúpať.

K výbuchu došlo v sobotu predpoludním. Stredná časť výškového domu sa zrútila. V dôsledku tlakovej vlny boli poškodené tri susedné domy a vysypalo sa sklo v oknách ďalších budov v okolí. Zo zranených dvadsiatich ľudí bolo dvanásť hospitalizovaných. Zranenia utrpeli i tri deti.

Hovorca plynárenskej spoločnosti Dnepropetrovsk GorGaz uviedol, že príčinou výbuchu bolo prudké zvýšenie tlaku v potrubí. Podľa svedkov krátko pred výbuchom boli v dome traja neznámi muži, ktorí do plynových rozvodov zasahovali. Hovorca ministerstva to zatiaľ nepotvrdil.

Do obytných blokov bol zastavený prívod plynu a elektriny.

Zdielať na

Najčítanejšie správy