Zatiahnuté
10°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Do Peru pomoc aj zo Slovenska
Zdielať na
Zahraničie

Do Peru pomoc aj zo Slovenska

Zdroj: The Travelling Beaver/ilustračné

Do zemetrasením postihnutého Peru poputuje humanitárna pomoc aj zo Slovenska.

Do zemetrasením postihnutého Peru poputuje humanitárna pomoc aj zo Slovenska.

Ministerstvo vnútra SR poskytne zničenej krajine stany, elektrocentrály, spacie vaky, poľné fľaše na vodu, prikrývky, ale aj 1 500 balení sedatív Diazepam. Celková hodnota poskytnutej pomoci je viac ako 7,4 milióna korún. Žiadosť o materiálnu pomoc prišla z Bruselu, ale aj priamo zo Zastupiteľského úradu Peru vo Viedni.

Podľa informácií Ľudmily Staňovej z Komunikačného odboru Kancelárie ministra vnútra náklady za úhradu sa neodrazia na rozpočte ministerstva vnútra a ani rezerve vlády SR. Materiál prevezú dnes večer dva kamióny z Humanitárnej základne v Limbachu do Hamburgu, odtiaľ loďou poputuje do Limy na náklady prijímajúcej krajiny.

Augustové zemetrasenie o sile 8 stupňov Richterovej škály si vyžiadalo stovky obetí. Podľa odhadu peruánskeho ministra hospodárstva náklady na obnovu po zemetrasení dosiahnu približne 220 miliónov amerických dolárov.

Najviac postihnuté bolo mesto Pisco, ktoré bolo zničené až na 80 percent. Zničených je aj vyše tridsať percent historických pamiatok v oblasti.

Zdielať na

Najčítanejšie správy