Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Úrady zatkli 1 300 členov gangov
Zdielať na
Zahraničie

Úrady zatkli 1 300 členov gangov

Zdroj: Manu Manu/ilustračné

Za dobu existencie programu amerických agentov, ktorého cieľom je likvidácia ozbrojených pouličných gangov mládeže v USA, bolo zatknutých už okolo 7500 ľudí. Mnohí boli v USA nelegálne.

Viac než 1 300 príslušníkov gangu, ktorí sa dopúšťali násilných trestných činov a boli v USA nelegálne, pozatýkali po tri mesiace trvajúcej akcii americkí agenti. Väčšina zatknutých bude obvinená z porušovania migračných zákonov, napísal dnes denník New York Times.

"Zaistili sme celkom veľký počet skutočne nebezpečných kriminálnikov," prehlásila Julie Myersová z imigračnej a colnej služby (ICE) amerického ministerstva pre vnútornú bezpečnosť. Zo 1 313 zadržaných čaká 939 obvinení z porušenia imigračných predpisov a 374 bude súdených kvôli kriminálnej činnosti.

Podľa Myersovej bolo pri trojmesačnej akcii zadržaných ďalších 261 osôb, ktoré nie sú spojené s trestnou činnosťou, ale nemali potrebné dokumenty k legálnemu pobytu v Spojených štátoch. "Budeme ich deportovať," podotkla Myersová.

Najviac členov gangu bolo pozatýkaných v New Yorku, ďalší v Miami, San Diegu a Dallase. Letná akcia agentov imigračnej a colnej služby je podľa New York Times súčasťou dlhodobého programu, ktorý trvá od februára 2005  a jeho cieľom je likvidácia pouličných ozbrojených gangov mládeže v USA. Americké ministerstvo pre vnútornú bezpečnosť uvádza, že za dobu existencie programu bolo zatknutých okolo 7 500 ľudí.

Zdielať na

Najčítanejšie správy