Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Tajfún Krosa postihol vo východnej Číne cez päť miliónov ľudí
Zdielať na
Zahraničie

Tajfún Krosa postihol vo východnej Číne cez päť miliónov ľudí

Ešte dnes boli dopady búrky citeľné, predovšetkým južne od Šanghaja, kde prívalové dažde a víchor strhávali drôty elektrického vedenia a spôsobili lokálne záplavy a zosuvy pôdy.

Viac než päť miliónov ľudí postihol tajfún Krosa, ktorý sa v nedeľu prehnal cez východnú Čínu. Živel, ktorý pri postupe nad pevninou zoslabol na tropickú búrku, paralyzoval dopravu, prerušil dodávky elektriny a vynútil si uzavretie rady škôl. Žiadne obete zatiaľ ale neboli hlásené.

Podľa agentúry Nová Čína tajfún Krosa nejakým spôsobom zasiahol 5,38 milióna ľudí v asi 650 mestách provincie Če-ťiang. Z pobrežných oblastí tu bolo evakuovaných asi 1,4 milióna osôb. Hospodárske straty boli vyčíslené na 610 miliónov dolárov.

Ešte dnes boli dopady búrky citeľné, predovšetkým južne od Šanghaja, kde prívalové dažde a víchor strhávali drôty elektrického vedenia a spôsobili lokálne záplavy a zosuvy pôdy. Na televíznych záberoch z niekoľkých veľkých miest je vidno obyvateľov brodiacich sa po kolená vo vode.

Medzi mestami Wen-čou a Ťin-chua juhozápadne od Šanghaja sa kvôli prívalu bahna vykoľajil vlak, záchranárom sa ale podarilo všetkých 600 cestujúcich a členov posádky dostať bez ujmy do bezpečia.

Zdielať na

Najčítanejšie správy