Zatiahnuté
10°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Polícia naháňala 11-ročného vodiča, ten robil taxikára otcovi
Zdielať na
Zahraničie

Polícia naháňala 11-ročného vodiča, ten robil taxikára otcovi

Zdroj: None None/ilustračné

Kvôli prekročeniu povolenej rýchlosti začala polícia stíhať auto, ktoré zrýchlilo na viac ako 160 kilometrov za hodinu. Keď sa jej podarilo vozidlo zastaviť, zistila, že za volantom sedí jedenásťročný chlapec.

Neobvyklú naháňačku zažila diaľničná polícia v americkom meste Louisiana. Kvôli prekročeniu povolenej rýchlosti začala naháňať auto, ktoré zrýchlilo na viac ako 160 kilometrov za hodinu. Keď sa podarilo policajtom vozidlo zastaviť, zistila, že za volantom sedí jedenásťročný chlapec. Informuje o tom agentúra AP.

Prípad sa stal v piatok na periférii New Orleansu. V úseku diaľnice, kde bola povolená maximálna rýchlosť 60 míľ za hodinu (96 kilometrov za hodinu), polícia zaznamenala športové vozidlo, idúce rýchlosťou 80 míľ za hodinu (128 kilometrov za hodinu).

Policajti sa blikaním a sirénou snažili vodiča presvedčiť, aby zastavil, ten ale namiesto toho zrýchlil, začal predbiehať ďalšie autá a vytláčať ich z cesty. Nakoniec chlapec zišiel z diaľnice a zašiel k reštaurácii Burger King, kde pracuje jeho matka. Chlapec totiž autom viezol z vyšetrenia v nemocnici svojho invalidného otca.

Polícia zistila, že hendikepovanému otcovi robil jeho jedenásťročný syn vodiča už približne pol roka. Rodičia chlapca boli kvôli tomu, že mu umožnili riadiť auto,  budú obvinení zo zanedbania výchovy maloletého, za čo im hrozí až šesť mesiacov väzenia.

Zdielať na

Najčítanejšie správy