Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Francúzsko si láme hlavu nad záhadnou samovraždou
Zdielať na
Zahraničie

Francúzsko si láme hlavu nad záhadnou samovraždou

Zdroj: Lawrence OP/ilustračné

Minulotýždňová samovražda francúzskej rodiny zostáva záhadou

Záhada je slovo, ktoré sa vo Francúzsku vyslovuje najčastejšie v súvislosti s rodinnou tragédiou, ktorého dejiskom bolo minulý týždeň Coulogne na severovýchode krajiny.

Starší manželia a ich dve dospelé deti tam spáchali samovraždu, ktorá nemá žiadny zrejmý motív. Ešte tajomnejšou záhadu robí ich rozlúčkový list.

Mŕtvych vo štvrtok večer objavili obesených na uzavrenej verande ich domu. Neboli zistené žiadne známky násilia. Na sporáku stálo pripravené jedlo. Pitva preukázala, že všetci štyria zomreli súčasne. V dome boli objavené antidepresíva, ale podľa prokurátora nehrali žiadnu úlohu.

Obeťami znepokojivej tragédie sa stali 55-roční manželia a ich dcéra a syn vo veku 29 a 27 rokov. Všetci viseli na tráme. Obom mužom stačilo len poklesnúť v kolenách, ale mali ešte možnosť znovu sa vztýčit. Z toho, že to neurobili, vyšetrovatelia vyvodzujú, že ich vôľa zomrieť bola veľmi silná.

Najväčšou záhadou je dôvod ich činu. Rodina vraj žila úplne pokojne. Rodičia síce už nepracovali a prácu nemal ani syn, ale nijaké finančné problémy nemali, otec hral s miestnymi ochotníkmi a so susedmi vychádzali dobre. Podľa susedov bola rodina veľmi zomknutá.

Rozlúčkový list záhadu motívu nerieši, naopak len komplikuje. „Príliš sme blbli. Prepáčte," stojí v ňom. Nikto nevie, čo majú tieto slová znamenať, práve vzhľadom k tomu, že šlo o "rodinu bez histórie".

Zlomok nádeje dáva vyšetrovateľom profil otca. Ten je popisovaný ako milý človek, príkladný pracovník a rovnako ako metodický, rigorózny muž, ktorý mal zrejme v rodine hlavné slovo. Vraj mu robilo veľké starosti, že deti neboli profesionálne úspešné.

Poukazuje sa tiež na to, že rodina žila uzatvorene a veľmi sústredená sama na seba. Zatiaľ sú to ale všetko otázky bez odpovedí. Podľa polície je takáto samovražda nevídaná a vymyká sa všetkým známym scenárom.

Zdielať na

Najčítanejšie správy