Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Matka predstavená skončila so škrabancami v nemocnici
Zdielať na
Zahraničie

Matka predstavená skončila so škrabancami v nemocnici

Zdroj: artam spyros/ilustračné

V Taliansku chcú zavrieť kláštor preto, že medzi jeho poslednými troma obyvateľkami boli pretrvávajúce zlé vzťahy.

V Taliansku chcú zavrieť kláštor preto, že medzi jeho poslednými troma obyvateľkami boli pretrvávajúce zlé vzťahy, napätie sa stupňovalo a dve rehoľníčky ho už opustili.

Nevraživosť medzi rehoľnými sestrami zašla cez leto tak ďaleko, že matka predstavená Kláštora sv. Kláry Clary v Bari skončila v nemocnici so škrabancami na tvári.

Klarisky, ktoré patria k najváženejším rádom Rímskokatolíckej cirkvi zasväcujú život modlitbe, rozjímaniu (kontemplácii) a pokániu. V tomto kláštore však niečo nebolo v poriadku.

Sestry Annamaria a Gianbattista tvrdia, že za všetko môžu zlozvyky ich Matky predstavenej. Dvojica sa teda presťahovala do neďalekého kláštora. Nepomohli ani snahy o uzmierenie, ktoré inicioval arcibiskup Giovanni Battista Pichierri.

Ako uvádza portál BBC, sestra Liliana, teda Matka predstavená už napísala aj pápežovi, že „kláštor opustí len vtedy, ak sa Boh rozhodne, že je ten správny čas."

Ako jediná stále budovu obýva a už sa vyjadrila, že nemá v úmysle po 44 rokoch meniť bydlisko. Navyše za celý ten čas kláštor ani raz neopustila.

Zdielať na

Najčítanejšie správy