Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Zomrela Čierna vdova
Zdielať na
Zahraničie

Zomrela Čierna vdova

Zdroj: yelahneb/ilustračné

Žena z Birminghamu známa ako Čierna vdova, ktorá sa stala slávna, tým, že si objednala vraždu svojho manžela, zomrela.

Žena z Birminghamu známa ako Čierna vdova, ktorá sa stala slávna, tým, že si objednala vraždu svojho manžela, zomrela. Potvrdil to jej právnik Giovanni Di Stefano.

Ethel Anne Trigwell, ako znelo jej skutočné meno, mala rakovinu. Doživotie dostala po tom, ako ju súd uznal vinnou z objednania si vraždy manžela Barryho v roku 1995. Zomrela vo Phyllis Tuckwell Hospice vo Farnhame ešte v nedeľu.

Ethel prepustili z väzenia v apríli, čo bol znak nezvratného zlého zdravotného stavu väzenkyne. Britské ministerstvo vnútra sa Ethel pokúsilo ešte v priebehu minulotýždňovej stredy deportovať do rodnej Juhoafrickej republiky (JAR).

Tento krok však napadol jej právnik. „Mohli ju deportovať už pred rokmi," argumentoval nespokojne. Barryho Trigwella našli zavraždeného vo veku 44 rokov vo vani ich spoločného domu vo Walmley 7. februára 1995.

Podľa Di Stefana môže súvisieť smrť súkromného detektíva Barryho Trigwella s tým, že mal prepojenie na niektoré zložky britskej tajnej služby. Ethel Trigwell uznali vinnou v júli 1996. Motívom malo byť, že po manželovej smrti mala z jeho poistky získať v prepočte 9 miliónov 600-tisíc korún.

Informácie zverejnil internetový portál news.bbc.co.uk.

Zdielať na

Najčítanejšie správy