Zatiahnuté
12°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Španieli vybrali logo madridskej kandidatúry na OH 2016
Zdielať na
Zahraničie

Španieli vybrali logo madridskej kandidatúry na OH 2016

Madrid vyrukuje do boja o OH 2016 s farebnou dlaňou

Jeden z kandidátov na usporiadanie olympijských hier 2016 Madrid v utorok predstavil svoje logo. Španieli stavili na jednoduchý motív s ľahko čitateľným odkazom, keď zvíťazil výtvarný návrh v tvare dlane s prstami v rôznych farbách.

Logo s názvom "Corle" zvíťazilo v konkurencii ďalších dvoch finalistov, keď v priebehu trojtýždňového verejného výberu dostalo 113 817 hlasov. Dielo 26-ročného Argentínčana Joaquina Malleho sa do finálového kola prebojovalo z celkového počtu 2700 návrhov, z nich už 3. septembra verejnosť zúžila výber na desiatku. Stvárnenie pripomínajúce tiež rozvetvený palmový list dostalo 31,96 percenta hlasov, viac ako dvakrát toľko, čo "strieborný" uchádzač.

Autor, ktorý za víťazstvo zinkasuje 30 000 eur, použil na obrysy prstov červenú, zelenú, žltú a modrú farbu, uprostred dlane sa nachádza čierne písmeno M. Pod ňou figuruje nápis Madrid, spodný okraj loga tvorí dátum 2016, tiež v čiernej farbe.

Návrh symbolizujúci otvorenosť španielskej metropoly voči cudzincom ešte musí schváliť národný a následne aj Medzinárodný olympijský výbor. Madridská kandidatúra bude súperiť o právo zorganizovať OH 2016 s Chicagom, Tokiom, Prahou, Dauhou, Riom de Janeiro a Baku.

Zdielať na

Najčítanejšie správy