Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Dvojičky oslávili 100 rokov
Zdielať na

Dvojičky oslávili 100 rokov

Zdroj: mtsmondo.com

Podľa slov jednej zo sestier je najdôležitejšie nerobiť si starosti pre zbytočnosti. Saki Takamija a Cuki Takashima žijú spolu v meste Fukushima, severne od Tokia.

Najstaršie japonské dvojičky oslávili dnes 100 rokov. Ich receptom na dlhovekosť je zdravé ľahké jedlo a málo stresu. Podľa slov jednej zo sestier je najdôležitejšie nerobiť si starosti pre zbytočnosti. Saki Takamija a Cuki Takashima žijú spolu v meste Fukushima, severne od Tokia.

K svojmu významnému jubileu dostali množstvo kvetov a iných darčekov. Narodeniny si spolu s nimi pripomenulo asi 100 členov rozvetvenej rodiny. Hoci sú obe sestry pripútané na invalidný vozík, sú veľmi šťastné, že môžu byť so svojou rodinou. Sestry sa narodili 23. septembra 1907.

Vydali sa keď mali 20 rokov, jedna mala sedem a druhá päť detí. Dvojičky rady pozerajú tradičný japonský šport sumo a sú milovníčkami čokolády. Japonsko je vedúcou krajinou na svete v počte 100-ročných ľudí. Na konci septembra úrady registrovali až 30 000 osôb vo veku 100 rokov a viac.

Najčítanejšie správy