Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Volkswagen chce tento rok predať okolo 3,5 miliónov vozov so značkou VW
Zdielať na

Volkswagen chce tento rok predať okolo 3,5 miliónov vozov so značkou VW

Generálny riaditeľ spoločnosti Martin Winterkorn minulý týždeň v rozhovore pre Financial Times uviedol, že firma mieni do roku 2010 zvýšiť celkový predaj na viac než osem miliónov vozov ročne.

Nemecká automobilka Volkswagen tento rok mieni zvýšiť predaj svojej kľúčovej značky VW na viac než 3,5 miliónov vozov z necelých 3,4 miliónov v minulom roku vďaka rastu na rozvíjajúcich sa trhoch, ako sú Brazília, Argentína a Čína. Oznámila to dnes firma.

"Do konca roku dodá Volkswagen cez 3,5 miliónov vozov (so značkou VW), viac než kedykoľvek predtým," povedal šéf predaja a marketingu značky VW Michael Kern.

V prvých ôsmich mesiacoch tohto roku sa predaj automobilov so značkou VW zvýšil o 8,3 percenta na 2,4 miliónov vozov, napísala agentúra Reuters. Volkswagen, ktorého súčasťou je mimo iného česká Škoda Auto, je najväčším výrobcom automobilov v Európe.

Firma v prvom polstoročí zvýšila čistý zisk o 65 percenta na 1,96 miliardy eur vďaka rastu predaja v Európe a Číne a dopytu po luxusnej značke Audi. Generálny riaditeľ spoločnosti Martin Winterkorn minulý týždeň v rozhovore pre Financial Times uviedol, že firma mieni do roku 2010 zvýšiť celkový predaj na viac než osem miliónov vozov ročne.

Najčítanejšie správy