Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Kampaň na Izrael šokuje
Zdielať na
Zahraničie

Kampaň na Izrael šokuje

Izrael sa všemožne snaží nalákať turistov. Izrael rozbehol promo kampaň, ktorá má nielen svojich zástancov, ale i svojich tvrdých kritikov.

Izrael sa všemožne snaží nalákať turistov. Izrael rozbehol promo kampaň, ktorá má nielen svojich zástancov, ale i tvrdých kritikov.

"Chceme, aby nás svet videl cez našu optiku," povedal Aviv Shiron, zástupca riaditeľa pre médiá a verejné záležitosti na izraelskom ministerstve zahraničia. Lenže kampaň si vyslúžila aj tvrdú kritiku. Reklama totiž ukazuje sporoodeté sexi vojačky v bikinách na pláži. Shiron tvrdí, že kampaň má jasný cieľ - urobiť z Izraela krajinu atraktívnu aj pre turistov. Turizmus v Izrali nepatrí k najrozvinutejším oblastiam, za čo môžu najmä obrazy o izraelsko-palestínskych konfliktoch, s ktorými sa dennodenne stretávame v médiách. "Chceme ukázať, že naša krajina nie je len násilie", dodal.

V televíznom spote sa v plavkách a vysokých podpätkoch okrem iného objavuje aj bývalá Miss Izrael, v súčasnosti inštruktorka fitness pre izraelskú armádu. Fotografia sa objavila aj na obálke New York Post s titulkou "Mier na Blízkom východe."


Člen skupiny Black Eyes Peace Will.I.Am na koncerte v Jeruzaleme vyhlásil, že "Izrael má najkrajšie ženy na svete."

"Obrazy Izraelu to nie sú len muži, či už ozbrojení v uniformách alebo židovskí ortodoxní", povedal ďalej Shiron.

"Celý svet vie, že Izrael je "Svätá zem", takže svet by sa mal dozvedieť, že Izrael môže ponúknuť oveľa viac. Je to jeden zo spôsobov, ako povedať turistom, aby sem prišli, a to je dobre. Nevidím na tom nič zlé." povedala Ortal Katz, jedna z modeliek kampane.

Proti kampani sa postavili aj izraelské feministky, ktoré tvrdia, že táto reklama znamená veľký krok späť procese zrovnoprávnenia mužov a žien. Dokonca ministerku zahraničných vecí Tzipi Livni obvinili, že propaguje sexturizmus.

Zdielať na

Najčítanejšie správy