Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
V Tokiu sa začala najväčšia ázijská šou videohier
Zdielať na
Zahraničie

V Tokiu sa začala najväčšia ázijská šou videohier

Dnes sa v Tokiu začala najväčšia ázijská šou videohier. Je o ňu mimoriadny záujem. Prišli sem ľudia zastupujúci rôzne médiá z celého sveta a stovky, pravdepodobne až tisíce sa tlačili, niektorí vyše hodiny, aby získali prvý pohľad na najnovšie a najmodernejšie videohry.

Vyše 200 tisíc ľudí – od odborníkov z priemyslu videohier až po náruživých hráčov – očakávajú na výstavisku Makhuri Messe na okraji Tokia v priebehu najbližších troch dní. Vyše 200 firiem, ktoré vyrábajú videohry, vrátane takých zvučných značiek ako sú Microsoft či Sony prišli na toto miesto prezentovať svoje najnovšie hry a herné pomôcky a doplnky. Sony tu chce špeciálne prezentovať najnovšiu verziu PSP alebo Playstation Portable.

Sú mierne menšie a ľahšie a Sony tvrdí, že sú vyrobené tak, aby mohli okrem hier prijímať aj signál digitálnej televízie. Medzi množstvom výrobcov hier, ktorí sa usilujú upútať pozornosť, je tu jedna, ktorá sa usiluje napomôcť všestrannému rozvoju ľudí.

„Chceme ľuďom pomôcť, aby boli zdravší, alebo krajší a to môže byť ďalšia pridaná hodnota zo strany tohto priemyselného odvetvia,“ vysvetľuje Katunori Okita z firmy Konami Digital Entertainment. V softvéri pre Nintendo DS Lite je aj digitálny inštruktor, ktorý poskytuje detailné tipy, akým spôsobom ponamáhať nielen hlavu a ruky, ale celé telo.

Obsahuje dva moduly: jeden s cvikmi jogy a druhý s cvikmi pilates. PlayStation a PlayStation2 dominovali svetu videohier po celé desaťročie, ale Sony zaostávala za Microsoftom v predstavení jeho najnovšej hernej konzoly. Tento rok sa predpokladá, že celosvetový obrat výrobcov videohier by mal dosiahnuť 30 miliárd dolárov.

Zdielať na

Najčítanejšie správy