Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Dôchodcovi nepredali alkohol, nevedel dokladovať vek
Zdielať na
Zahraničie

Dôchodcovi nepredali alkohol, nevedel dokladovať vek

Zdroj: ilustračné foto/Mika Hiironniemi

Rallsa urazilo, že na vek sa ho spytovala asi 40-ročná pokladníčka a necítila sa pri tom ani na chvíľku trápne.

Vo Veľkej Británii odmietli mužovi nad 70 rokov predať alkohol s vysvetlením, že sa nevie preukázať občianskych preukazom. Zamestnanci predajne siete Morrisons vo West Kirby argumentovali tým, že 72-ročný Tony Ralls nevedel preukázať svoj vek. Napriek šedinám si teda Cabernet Sauvignon kúpiť nemohol. Ralls má pritom už tri vnúčatá.

Brit bol nielen nespokojný s tým, ako sa k nemu personál správal, ale hlavne nerozumel otázkam, ktoré dostal a ktoré považuje za hlúpe. Dôchodca, nespokojný s byrokraciou, napokon aspoň vyplnil formulár určený pre nespokojných zákazníkov. Rallsa urazilo, že na vek sa ho spytovala asi 40-ročná pokladníčka a necítila sa pri tom ani na chvíľku trápne.

Povedal, že sa cítil zahanbene keď sa chcel do supermarketu vrátiť a žiadať ospravedlnenie za takúto, vlastne zbytočnú konfrontáciu. "Tlieskam každej snahe zamedziť deťom v popíjaní na rohoch ulíc, ale toto bolo absolútne hlúpe", povedal rozhorčene Ralls. Hovorca obchodnej siete povedal, že spoločnosť berie svoju rolu pri predaji alkoholických nápojov veľmi vážne.

Informácie zverejnil internetový portál news.bbc.co.uk.

Zdielať na

Najčítanejšie správy