Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Moderátorka, ktorá pochválila nacistov, dostala výpoveď
Zdielať na
Zahraničie

Moderátorka, ktorá pochválila nacistov, dostala výpoveď

Zdroj: www.wdr.de

Populárna nemecká moderátorka ocenila hodnoty, deti, rodinu a spolupatričnosť počas nacistického režimu pri príležitosti vydania svojej knihy o výchove detí..

Nemecká verejnoprávna televízia NDR v nedeľu prepustila populárnu moderátorku Evu Herman, pretože pochválila nacistický režim pre jeho dôraz na rodinu. Urobila tak počas tlačovej konferencie, na ktorej predstavila svoju novú knihu o výchove detí. Programový riaditeľ televízie Volker Herres povedal, že jej výroky sú "nezlučiteľné s jej úlohou televíznej moderátorky a moderátorky talk šou".

Štyridsaťosemročná Herman bola 18 rokov moderátorkou vlajkového spravodajského programu Tagesschau - až do roku 2006. V televízií NDR taktiež moderovala ďalšie relácie. Pri prezentácii svojej knihy Das Prinzip Arche Noah - warum wir die Familie retten müssen (Princíp Noemovej archy - prečo musíme zachrániť rodinu) povedala, že rodinné hodnoty, pestované počas nacistickej éry zmizli v neskoršom chaose 60-tych rokov.

"Boli to strašné časy so šialeným a nebezpečným lídrom na čele štátu, ktorý Nemcov priviedol do skazy, ako vieme. Ale taktiež v tomto čase bolo aj niečo dobré a to boli hodnoty, deti, rodina a spolupatričnosť. A z týchto hodnôt sa nám dnes nič nezachovalo," povedala Herman.

Zdielať na

Najčítanejšie správy