Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
V snímke The Duchess si s Keirou Knightley zahrá Ralph Fiennes
Zdielať na
Zahraničie

V snímke The Duchess si s Keirou Knightley zahrá Ralph Fiennes

Vojvodkyňu Georgianu z Devonshire, ktorá žila v 18. storočí si zahrá Keira Knightley

Ralph Fiennes si zahrá po boku Keiry Knightley v snímke The Duchess. Dvadsaťdvaročná Keira stvárni kontroverznú Vojvodkyňu Georgianu z Devonshire, ktorá žila v 18. storočí, pod režisérskou taktovkou Saula Dibba.

Nakrúcanie dobového britského romantického filmu podľa scenára Jeffreyho Hatchera by malo začať tento mesiac v Londýne. Premiéra je zatiaľ ohlásená na rok 2008.


Filmový príbeh Vojvodkyne Georgiany bude adaptáciou životopisu Georgiana, Duchess of Devonshire (1998) historičky Amandy Foreman. Bestseller napísala Foreman podľa svojej doktorandskej práce z roku 1998. Kniha si vyslúžila chvály kritikov vo Veľkej Británii i USA a získala cenu Whitbread Prize ako Najlepší životopis roka 1998. Vojvodkyňa Georgiana z Devonshire sa narodila 7. júna 1757 ako Lady Georgiana Spencer, zomrela 30. marca 1806. Viedla extravagantný, rozmarný a promiskuitný život plný intríg. Bola vplyvnou politickou aktivistkou a zároveň vášnivou hazardnou hráčkou.


Životopisný film vznikne v spolupráci Pathé Prods. a BBC Films, podľa ktorých sa v príbehu nachádzajú zvláštne paralely so životom jej príbuznej Princeznej Diany z Walesu.

Zdielať na

Najčítanejšie správy