Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Tlačová konferencia Roberta Fica v Bruseli o dvojakej kvalite potravín
Zdielať na

Tlačová konferencia Roberta Fica v Bruseli o dvojakej kvalite potravín

BRATISLAVA / Predseda vlády SR Robert Fico odcestoval do Bruselu, kde rokoval s európskymi predstaviteľmi o problematike dvojakej kvality výrobkov.

Fico sa stretol s predsedom Európskej komisie (EK) Jeanom-Claudeom Junckerom, diskutovali o možných opatreniach, ktoré by mohla komisia prijať. Fico na minulotýždňovom stretnutí premiérov V4 a Izraela v Budapešti dostal poverenie zastupovať krajiny V4 pri rokovaní s predsedom EK.

Tlačová konferencia Roberta Fica z Bruselu:

"Požiadal som o mandát krajín V4, aby som mohol vo štvrtok v ich mene rokovať s predsedom EK, pretože to, čo sa deje v oblasti dvojakej kvality potravín, začína byť medzinárodný škandál. Verím, že tlak, ktorý vyvíjame, bude úspešný a Európska komisia, tak ako to robí v iných oblastiach, urýchlene príjme legislatívu, ktorá zabráni takýmto praktikám, ktoré urážajú občanov krajín V4,“ povedal pre RTVS Fico.

O problematike dvojakej kvality produktov bude slovenský premiér rokovať aj s eurokomisárkou pre spravodlivosť, spotrebiteľov a rodovú rovnosť Věrou Jaurovou, stretne sa tiež s predsedom Európskej rady Donaldom Tuskom. Fico označil dvojakú kvalitu výrobkov za vážny politický problém, ktorý EK dostatočne nerieši. V prípade, že sa mu bude naďalej vyhýbať, premiér je pripravený iniciovať v rámci Slovenska sankčné opatrenia a ako krajné riešenie aj vyhlásenie takzvaného občianskeho referenda v EÚ.

Súvisiace články