Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Muž útočil na ľudí s motorovou pílou. Pri zatýkaní mal pri sebe dve kuše
Zdielať na

Muž útočil na ľudí s motorovou pílou. Pri zatýkaní mal pri sebe dve kuše

SCHAFFHAUSEN / Najmenej päť zranených, z ktorých dvaja sú vážne zranení, si vyžiadal pondelkový útok v švajčiarskom meste Schaffhausen. Švajčiarske médiá s odvolaním sa na svedkov uvádzajú, že útočníkom bol muž s motorovou pílou. Podľa predbežných informácií sa nejedná o teroristický čin. Muža už policajti dolapili.

Páchateľ je na úteku a polícia v meste vykonáva rozsiahlu pátraciu akciu. Polícia už pozná identitu páchateľa a vylučuje teroristický čin. Muž je však stále na úteku. Útok sa stal dopoludnia pri pobočke nemeckého nakladateľstva Weltbild. Podľa popisu je muž zanedbaného výzoru a má holú hlavu. "Pozor, podozrivý je nebezpečný," uvádza polícia v komuniké. Polícia po čine varovala obyvateľov tohto porýnskeho mesta, ktoré leží na hranici s nemeckou enklávou Büsingen am Hochrhein, aby sa k miestu bezpečnostnej akcie nepribližovali. Centrum mesta uzavreli a všetky domy, podniky a obchody v okolí evakuovali.

Zatiaľ to vyzerá tak, že nemal žiadnych komplicov. Na miesto útoku okamžite dorazili záchranári. Podľa svedkov obete silno krvácali. Dvoch ťažko zranených previezli vrtuľníkmi do najbližšej nemocnice. Do pátrania po Franzovi, žijúcom v lese sa zapojilo už viac ako sto policajtov na švajčiarskej aj nemeckej strane hraníc. Ľudí varovali, aby sa mali na pozore. 

Po dvoch dňoch pátrania si obyvatelia severného Švajčiarska si konečne vydýchli. Policajtom sa podarilo zadržať 50-ročného muža, ktorý v pondelok v meste Schaffhausen zaútočil na ľudí motorovou pílou. Zadržali ho neďaleko Zürichu, asi 60 kilometrov od miesta útoku, potom, ako na neho upozornili miestni obyvatelia. Páchateľ bol vyzbrojený dvomi kušami a palicami. Pri zadržaní však nekládol odpor. Po motorovej píle, ktorou útočil, polícia stále pátra.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy